سایت تفریحی خبری و مد لباس روز دنیا

ایران جز 10 کشور برتر هوش مصنوعی در 10 سال آینده

ایران جز ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در ۱۰ سال آینده ۱۰ دی ۱۴۰۰

به لطف فعالیت سال های اخیر در زمینه هوش مصنوعی می توان امیدوار بود که ایران هم تا ۱۰ سال آینده بتواند در صدر لیست ۱۰ کشور برتر در زمینه هوش مصنوعی باشد. در ادامه با سوری فان همراه باشید.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اخیراً مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان بر روی مسئله هوش‌مصنوعی تاکید ویژه‌ای کردند و فرمودند: “من پیشنهاد می‌کنم یکی از مسائلی که مورد تکیه و توجّه و تعمیق واقع می‌شود، مسئله‌ هوش مصنوعی باشد که در اداره‌ آینده‌ دنیا نقش خواهد داشت؛ حالا یا در معاونت علمی رئیس‌جمهور یا در دانشگاه باید کاری کنیم که ما در دنیا حدّاقل در [بین] ۱۰ کشور اوّل در مورد هوش مصنوعی قرار بگیریم که امروز نیستیم؛ امروز کشورهایی که درجه‌ی اوّل در مسئله‌ هوش مصنوعی هستند، حالا غیر از آمریکا و چین و مانند اینها که در رده‌های بالا هستند، بعضی از کشورهای آسیایی هم هستند، بعضی کشورهای اروپایی هم هستند [امّا] ما نیستیم؛ البتّه کشورهای آسیایی ظاهراً بیشتر هم هستند؛ در آن ۱۰ رتبه‌ اوّل، تعداد کشورهای آسیایی بیشتر است. باید کاری کنیم که حدّاقل به ۱۰ کشور اوّل دنیا در این مسئله برسیم.”

به همین منظور در قالب ویدئوی کوتاهی، این مسئله را با “رزان چهاردولی” فعال و پژوهشگر در حوزه هوش مصنوعی و یکی از سخنرانان دیدار اخیر نخبگان با مقام معظم رهبری، در میان گذاشتیم.

هوش مصنوعی در ایران

این فعال و پژوهشگر در حوزه هوش‌مصنوعی درباره جایگاه و افق کشورمان در حوزه هوش مصنوعی می‌گوید: “افق دوری نیست که در ۱۰ سال آینده بتوانیم جزو کشورهای برتر در حوزه هوش مصنوعی باشیم؛ جهان ما جهان سرعت است و سرعت پیشرفت علم در هوش مصنوعی بسیار بالا است و اگر کُند عمل کنیم از کشورهای دیگر عقب خواهیم ماند. امروز عمده محتواها به صورت دیجیتال شدند و ما باید این محتواهای دیجیتال را برای فرهنگ و زبان خودمان پردازش کنیم.

ما باید هوش‌مصنوعی را برای کشور خودمان بومی‌سازی کرده تا بتوانیم تمام محتواهای موجود را پردازش کنیم و آن اطلاعات نابی را که از این محتواها بدست می‌آید را برای خودمان داشته باشیم درغیر اینصورت اگر از سرعت علم جا بمانیم مجبور خواهیم شد که این خدمات را از کشورهای دیگر دریافت کنیم که نتیجه آن خروج ارز از کشور و وابستگی است.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی چیست

سامانه هایی چنان پیشرفته که می توانند از شناخت انسان تقلید کرده یا از آن بهتر عمل کنند – برای نخستین بار در سال ۱۹۵۰ و زمانی که دانشمند بریتانیایی آلن تورینگ یک “بازی تقلید” را برای ارزیابی اینکه آیا کامپیوتر می تواند انسان ها را فریب دهد تا فکر کنند با انسانی دیگر در ارتباط بوده اند را ارائه کرد، مطرح شد. اندکی بعد، پژوهشگران در دانشگاه پرینستون در نیوجرسی “مادالین” را ساختند که نخستین شبکه عصبی مصنوعی بود که برای حل مشکل در دنیای واقعی بکار گرفته شد. این سامانه با الگوبرداری از مغز و سیستم عصبی، حل کردن یک هزارتو از طریق آزمایش و خطا را فرا گرفت.

از آن زمان، خیزش هوش مصنوعی با معرفی کامپیوترهای سریع‌تر و قدرتمندتر و مجموعه های داده پیچیده و بزرگ ممکن شده است. کاربردهایی مانند یادگیری ماشینی، ظرفیت عملی و سودآور بودن هوش مصنوعی را نشان داده اند.

امروز، هوش مصنوعی اساس سامانه های کامپیوتری را شکل می دهد که وظایفی مانند تشخیص صدا و ترجمه در گوشی های هوشمند، هدایت خودروهای بدون راننده، و کنترل ربات ها برای انجام وظایف در خانه ها و کارخانه ها را انجام می دهد. در حوزه پژوهش، هوش مصنوعی در زمینه های مختلفی مانند پردازش حجم عظیمی از داده ها در بخش هایی مانند ستاره شناسی و ژنومیک، تولید مدل های آب و هوایی و پیش بینی شرایط آب و هوایی، و تشخیص نشانه های بیماری در تصویربرداری پزشکی استفاده می شود.

۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه هوش مصنوعی

در ادامه با ۱۰ کشور برتر جهان در زمینه نوآوری های هوش مصنوعی بر اساس گزارشی که توسط موسسه اطلاعات علمی و فنی چین و دانشگاه پکینگ منتشر شده است، آشنا می شویم.

۱۰٫ فرانسه – امتیاز: ۳۶٫۳۲

۹٫ ژاپن – امتیاز: ۳۶٫۹۸

۸٫ اسرائیل – امتیاز: ۳۸٫۳۶

۷٫ سنگاپور – امتیاز: ۴۳٫۱۲

۶٫ بریتانیا – امتیاز: ۴۳٫۷۲

۵٫ آلمان – امتیاز: ۴۴٫۸۵

۴٫ کانادا – امتیاز: ۴۵٫۷۰

۳٫ کره جنوبی – امتیاز: ۴۶٫۴۹

۲٫ چین – امتیاز: ۵۰٫۶۰

۱٫ آمریکا – امتیاز: ۶۶٫۳۱

 

منابع:

asriran

tasnimnews

بیوگرافی نویسنده

مشاهده تمامی 120 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.


برچسب ها