سایت تفریحی خبری و مد لباس روز دنیا

اجباری نبودن حضور دانش آموزان در مدارس | مدارس هنوز کماکان مجازی هستند

اجباری نبودن حضور دانش آموزان در مدارس | مدارس هنوز کماکان مجازی هستند ۸ بهمن ۱۴۰۰

بعد از شیوع بیماری کرونا حضور دانش آموزان در مدارس ممنوع شد و کلاسها به صورت مجازی برگزار شدند. در ادامه با سوری فان همراه باشید.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت رتبه بندی معلمان اظهار کرد: سند تحول بنیادین به منظور کیفیت آموزش و پرورش، رقابت معلمان و ارتقای صلاحیت‌های حرفه‌ای به رتبه‌بندی اشاره می‌کند و اسناد فرادستی تأکید دارند نظام تعلیم و تربیت را به سمت کیفیت بهتر ببریم همچنین در سال‌های ۹۳ و ۹۸ با نام رتبه‌بندی اقداماتی برای ترمیم حقوق معلمان انجام شد.

نوری ادامه داد: در اواخر سال ۹۹ دولت لایحه رتبه‌بندی را به مجلس ارائه کرد که با تصویب مجلس به شورای نگهبان ارسال شد البته لایحه پختگی لازم را نداشت. رتبه بندی و همسان‌سازی تفاوتش در این است که رتبه‌بندی برای کیفیت‌بخشی است و مابه‌ازای اقتصادی دارد بخش نخست به اقتصاد کشور مربوط خواهد شد که‌ کیفیت نظام آموزشی به بهبود شاخص‌های توسعه انسانی منجر خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: همسان‌سازی بحث دیگری است و دولت عدالت در پرداخت‌ها را در دستور کار دارد، روز چهارشنبه در هیئت دولت موضوع برابری پرداخت‌ها مصوب شد که سازمان اداری استخدامی موظف به اجرای آن است.

نوری درباره بازگشایی مدارس متذکر شد: گشایشی انجام شده و خانواده‌‌ها از آموزش حضوری استقبال کنند تا دانش‌آموزان براساس پروتکل بهداشتی به مدارس بیایند.

حضور دانش آموزان در مدارس اجباری نیست

مدارس دنیا نهایت ۶ ماه تعطیل بودند

وی ادامه داد: براساس یک عادت هر اتفاقی که می‌افتد مدارس را تعطیل می‌کنیم. در دوران کرونا، کشورهای دنیا تعطیلی طولانی مدت مدارس را نداشتند و از دو هفته تا حداکثر ۶ ماه تعطیلی داشتند اما مدارس ما حدود دو سال تعطیل شد.

نوری تصریح کرد: در سه سال اول دوره ابتدایی با آموزش مجازی قطعا دانش‌آموزان به اهداف آموزشی و تربیتی نمی‌رسند. ما مدارس را براساس پروتکل‌های بهداشتی آماده کرده‌ایم و واکسیناسیون را انجام داده‌ایم. البته برای سنین کمتر از ۱۲ سال در دنیا واکسیناسیون انجام نشده است، مدارس روستایی و حاشیه شهر تمام باز هستند اما در شهر تهران و برخی مراکز استان‌ها تعدادی از مدارس تلاش برای بازگشایی انجام نداده‌اند.

حضور دانش‌آموزان را اجبار نکردیم

وزیر آموزش و پرورش گفت: همکاران در مدارس هستند اما هنوز حضور دانش‌آموزان را اجبار نکردیم چون ممکن است اتفاقی بیفتد و خانواده‌ها نگران شوند، گفتیم با رعایت توصیه‌های بهداشتی مدارس باید باز شوند و دانش‌آموزان در گروه‌های مختلف به مدرسه بیایند. همچنین مدارس می‌توانند از فضاهای جانبی مثل مساجد، حسینیه‌ها یا ورزشگاه‌های محل استفاده کنند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از شعارهای دولت علاوه بر شفافیت بحث عدالت و مردمی سازی است، متذکر شد: شوراهای آموزش و پرورش برای تفویض اختیار و جلب کمک‌های مردمی و دستگاه‌ها ایجاد شده است تا ما بتوانیم عدالت را توسعه دهیم و باید نصیب آموزشی برابر را فراهم کنیم.

از مدارس غیردولتی خواستیم غیرانتفاعی شوند

وی ادامه داد: درصد مدارس غیردولتی زیاد نیست اگر این مدارس فاصله طبقاتی را زیاد کنند به اهداف خود نرسیده‌اند بنابراین از آنها خواسته‌ایم به سمت مدارس غیرانتفاعی بروند یعنی اگر سودی کردند به سمت مناطق محروم بروند مثلا صاحبان برخی مدارس تهران در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان هم مدرسه ایجاد کرده‌اند.

وی بیان کرد: نمی‌توانیم مانعی برای گسترش مدارس غیردولتی باشیم اما در انگلیس، آمریکا و فنلاند تعداد مدارس خصوصی در سالیان اخیر کاهش پیدا کرده است و دلیل آن افزایش کیفیت مدارس دولتی است.

نوری گفت: برای حمایت از مدارس دولتی در سه حیطه هدف‌گذاری کرده‌ایم، نخست مدارس مرزی که باید برای آنها معلم ثابت و آموزش دیده بفرستیم همچنین آماده ساختن زیرساخت فیزیکی مدارس و استفاده از روش‌های مناسب مبتنی بر آن زیست بوم مدنظر است.

نوری بیان کرد: حیطه دوم و سوم مدارس روستاها و حاشیه شهرها هستند؛ در برخی مناطق تهران بیشتر مدارس غیردولتی شده‌اند یا به دلیل تقاضا یا بازارسازی مدارس غیردولتی اما مدارس دولتی هم قابل قبول هستند، دو فرزندم در مدرسه دولتی فارغ‌التحصیل شده‌اند، امیدوارم مدارس دولتی را توسط معلمان و ارتقای سطح آموزشی و تربیتی رشد دهیم.

حضور دانش آموزان در مدارس

چند توصیه برای مربیان و والدین

مدارس برای جلوگیری از شیوع کرونا باید چه اقداماتی را انجام دهند؟

بازگشایی مدارس باید با نحوه پاسخگویی کلی هر کشور در کنترل بیماری کرونا هم‌خوانی داشته باشد تا دانش آموزان، کارکنان مدارس، معلمان و خانواده­ هایشان احساس امنیت داشته باشند. برخی اقدامات کاربردی که مدارس می­توانند در این دوران انجام دهند عبارتند از:

درنظر گرفتن زمانی شناور برای شروع و اتمام روزانه کلاسها برای مدارس
درنظر گرفتن ساعت­های شناور برای زنگ‌های تفریح
برگزاری کلاس‌ها در فضای باز
برگزاری کلاس های پایه‌های مختلف تحصیلی به صورت شیفتی با هدف کاهش تعداد افراد حاضر در کلاس‌ها

آب و امکانات بهداشتی بخش مهمی از فرآیند بازگشایی ایمن مدارس هستند. مدیران باید به دنبال روش‌هایی برای بهبود وضعیت بهداشت از جمله شستن دست‌ها، آداب تنفس (برای مثال نحوه کنترل عطسه و سرفه با آرنج)، اقدامات مربوط به فاصله اجتماعی، روش‌های تمیز کردن تجهیزات و فضای مدرسه و روش‌های ایمن برای تهیه مواد غذایی در مدرسه باشند. کارکنان بخش اداری و معلمان هم باید در مورد فاصله اجتماعی و روش­های رعایت بهداشت در مدارس آموزش ببینند.

چه سوالاتی باید از معلم یا مدیر مدرسه فرزندم بپرسم؟

  • در دورانی این چنین نگران‌کننده و غیرعادی، طبیعی است که سوالات زیادی داشته باشد. برخی از موارد مفیدی که ممکن است بخواهید درباره آن‌ها بپرسید عبارتند از:
  • مدرسه برای کمک به اطمینان از سلامت و امنیت دانش‌آموزان چه اقداماتی انجام داده است؟
    مدرسه چگونه از سلامت روان دانش‌آموزان حمایت می­کند و اگر فردی دچار بیماری کرونا شد، چطوربا انگ و تبعیض نسبت به آن فرد، مبارزه می‌کند؟
    مدرسه به دانش‌آموزانی که نیاز به رسیدگی تخصصی دارند و یا باید به مراکز دیگری ارجاع شوند، چطور کمک خواهد کرد؟
    آیا با بازگشایی مدارس، سیاست‌های سابق درخصوص کنترل قلدری و حفاظت از دانش­ آموزان در مدارس تغییری خواهد کرد؟
    آیا می‌توانم در اقدامات مدرسه درخصوص سلامتی و ایمنی سهیم باشم و از آنها حمایت کنم؟ مثلاً از طریق انجمن­های اولیا و مربیان یا سایر شبکه ­ها؟

اگر فرزندم از درس عقب افتاد چه کنم؟

دانش‌آموزان سراسر جهان نشان داده‌اند که چه قدر مشتاق یادگیری هستند. آن‌ها در شرایط دشوار و با حمایت معلمان و والدین متعهد درس خود را ادامه داده‌اند.

اما بسیاری از کودکان برای ازسرگیری و ادامه آموزش خود پس از بازگشایی مدارس به حمایت بیشتری نیاز دارند.

بسیاری از مدارس برای کمک به بازگرداندن سریع دانش‌آموزان به وضعیت تحصیلی نرمال، در حال برنامه‌ریزی ارائه دروس جبرانی هستند، ازجمله برگزاری دوره‌های تقویتی یا یادآوری، برنامه­ های بعد از مدرسه یا تکالیف تکمیلی که باید در خانه انجام شود. اما از آن جایی که این احتمال وجود دارد که تمامی مقاطع به­ صورت تمام وقت باز نشوند، مدارس ممکن است “مدل آموزش ترکیبی” یا همان ترکیبی از آموزش هم‌زمان حضوری و غیرحضوری (خودآموزی از طریق تمرینات خانگی، رادیو، تلویزیون یا آموزش‌های مجازی) اجرا کنند.

با ایجاد یک برنامه منظم و روتین درمورد مدرسه و کارهای مدرسه، از فرزندتان در خانه حمایت بیشتری کنید. اگر احساس بی­قراری یا مشکل در تمرکز داشته باشند، این کار به آنها کمک خواهد کرد.

می­توانید با معلم یا مدرسه فرزند خود در ارتباط باشید و سوالات خود را بپرسید و اطلاعات لازم را دریافت کنید. اگر فرزند شما با چالش­های خاصی روبروست، مثلاً سوگواری برای از دست دادن یکی از اعضای خانواده یا اضطراب زیاد ناشی از همه­گیری بیماری کرونا، حتماً این موارد را به اولیاء مدرسه بگویید.

اگر فرزندم با بازگشت به حال و هوای مدرسه مشکل داشت چه کنم؟

به یاد داشته باشید که نحوه کنار آمدن فرزند شما با استرس ناشی از بحران کنونی، متفاوت از شماست. محیطی حمایتی و امن ایجاد کنید و به سوالات و ابراز احساسات آن‌ها واکنش مثبت نشان دهید. حمایت خود را نشان دهید و بگذارید فرزندتان بداند که احساس خستگی یا اضطراب در چنین شرایطی نه تنها اشکالی ندارد، بلکه طبیعی است.

به کودکانتان کمک کنید تا برنامه منظم‌شان را ادامه دهند و با گنجاندن فعالیت­های روزمره­ای مثل آشپزی، بازی و مطالعه خانوادگی در برنامه­ شان، آموزش و تحصیل را برایشان دلپذیر کنید. گزینه دیگر پیوستن به گروه­های والدین یا گروه­های محلی برای برقراری ارتباط با سایر والدین و تبادل نظر و دریافت حمایت از کسانی است که تجربیات مشابهی دارند.

 

منابع:

unicef

tasnimnews

بیوگرافی نویسنده

مشاهده تمامی 120 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.


برچسب ها