سایت تفریحی خبری و مد لباس روز دنیا

نصب کاتالیست روی موتورسیکلت های انژکتوری

نصب کاتالیست روی موتورسیکلت های انژکتوری ۱۱ بهمن ۱۴۰۰

کاتالیست روی موتورسیکلت کاری است که به کاهش آلودگی هوا کمک میکند. سرپرست مرکز هوا و اقلیم سازمان محیط زیست به عنوان این موضوع پرداخت. در ادامه با سوری فان همراه باشید.

سرپرست مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست گفت: موتورسیکلت‌های انژکتوری ملزم به نصب کاتالیست هستند و این مهم در روند تولید آن‌ها دیده شده است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ پیش از ظهر امروز چهارمین نشست خبری سازمان حفاظت محیط زیست به صورت آنلاین برگزار شد. داریوش گل‌علیزاده که از سخنرانان این نشست بود در رابطه با تامین اعتبارات به منظور مقابله با آلودگی هوا گفت: یکی از دلایلی که مفاد قانون هوای پاک اجرایی نشده است عدم تامین اعتبارات مورد نیاز است, باید توجه داشت که تا زمانی که اعتبارات لازم در این زمینه تامین نشود نمی‌شود با این بحران مقابله کرد.

وی ادامه داد: به منظور مقابله با آلودگی هوا ۶۲ حکم را آماده کرده‌ایم که اگر بودجه لازم برای اجرای آن‌ها تامین شود, طی ۲ برنامه ۵ ساله شاهد کاهش آلودگی هوا در کشور خواهیم بود.

نصب کاتالیست روی موتورسیکلت

سرپرست مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در پاسخ به سوال تسنیم در رابطه با نصب کاتالیست بر روی موتورسیکلت‌ها توضیح داد: بخش عظیم آلودگی تولید شده در موتورسیکلت‌ها به موتورسیکلت‌های کاربراتوری برمی‌گردد که تردد این موتورسیکلت‌ها از سال آینده ممنوع می‌شود.

گل‌علیزاده ادامه داد: موتورسیکلت‌های انژکتوری ملزم به نصب کاتالیست هستند و این مهم در روند نظارت سازمان بر تولید آن‌ها دیده شده است.

وی در رابطه با سوخت مازوت در کشور توضیح داد: سازمان محیط زیست به جز ۱۶ نیروگاه بخاری در ۱۴ استان کشور به هیچ نیروگاهی اجازه سوزاندن مازوت را نداده است. این ۱۶ نیروگاه نیز بر اساس ماده ۱۲ و ۲۳ قانون هوای پاک باید ملزم به رعایت سقف تولید آلایندگی و نصب تجهیزات کاهش آلاینده هستند. سازمان واحدهای متخلف را شناسایی و توسط مراجع قضایی تحت پیگرد قانونی قرار داده است.

سرپرست مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست گفت: طی سال‌های گذشته ۵ نیروگاه در استان های تهران، البرز و اصفهان به دلیل عدم رعایت ضوابط زیست محیطی پلمب بودند، در حال حاضر ۲ مشعل از نیروگاه اصفهان فک پلمب شد، همچنین مخازن نیروگاه بعثت تهران نیز از سال ۹۳ پلمب شده است، همچنین نیروگاه منتظر قائم در کرج نیز که در ۳ سال گذشته مصرف مازوت نداشته است, هفته گذشته فک پلمب شده است.

گل‌علیزاده افزود: هیچ نظارتی بر واحدهایی که مصرف مازوت دارند انجام نمی‌شود و به دلیل اینکه پالایشگاه‌های ما فرسوده هستند، ۲۴ درصد محصولات نهایی آن‌ها مازوت است و این در حالی‌ است که در پالایشگاه‌های دنیا این عدد ۱۲ درصد است.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از گاز تولیدی کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود, تصریح کرد: ۵ درصد از مشترکین پر مصرف اندازه سایر مشترکین انرژی مصرف می‌کنند و نظرات درستی بر سقف مصرف آن‌ها وجود ندارد.

سرپرست مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در رابطه با کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشور خاطرنشان کرد: سازمان برنامه بودجه و سازمان محیط زیست راهکارهای کاهش آلودگی در عسلویه را ارائه کرده‌اند و مشخص شده با حذف فلر، حدود ۶۳ درصد از گازهای آلاینده به ویژه گاز SO2 کاهش می‌یابد.

کاتالیزور موتورسیکلت چیست

کاتالیزور همونجوری که از اسمش مشخصه، قطعه تو مسیر خروجی گازهای اگزوزه که با حرارتی بالغ بر ۲۰۰ تا ۷۰۰ درجه سانتی گراد که بر اثر عبور گازهای حاصل از احتراق به این دما میرسه کمک میکنه که گازهایی سوختی که در محفظه احتراق فشرده و منفجر شده و تولید گازهایی شامل هیدرو کربن های نسوخته و مونوکسید کربن و دی اکسید کربن و اکسیژن و غیره شده، بواسطه حرارت بالا سوخته و طی واکنش شیمیایی تبدیل به گازهای کم خطری بشن مثل تبدیل مونوکسید کربن به دی اکسید کربن که کم خطر تر میباشد پس نتیجه میگیریم که کاتالیزور گازی رو به خودش جذب نمیکنه بلکه با ایجاد کوره داغ گازهای متراکم و پر خطر برای محیط زیست و سلامتی انسان رو کم خطر تر میکنه .
مبحث بعدی اینه که کاتالیزور بسته به نوع و حجم و طراحیه اون میتونه عملکردهایی متفاوفتی داشته باشه ولی در کل خاصیت همشون اینه که خیلی سریع گرمای محیط رو جذب میکنن و با سرعت کمتری حراراتشون میاد پایین در این موتور بعلت داشتن ۲ جداره و استفاده از نوع فویلی که نوعی فلز و از الیاژهای گرون قیمت هم هستش این کار به خوبی انجام شده. کسی نمیتونه منکر این بشه که تو انجین ۴ زمانه هر چقدر تخلیه راحتر و بهتر صورت بگیره به همان اندازه زمان و سرعت شارژ سیلندر و راندمان و گشتاور موتور زیاد میشه تو طراحی هدرز و کاتالیزور هم مهندسین سعی میکنن که حداقل افت و تاثیر منفی وجود کاتالیزور رو تو تمام سیستم اعمال کنن ولی اینکه بگیم بودن یا نبودنش تاثیری نداره ی کم منطقی نیست.

میشه بدونه برداشتنه این قطعه هم شتاب را بیشترکرد این قطعه بودنش داخل اگزوز یک امرحیاتی است آن هم درکشور ما، پس نتیجه میگیریم که اگر لوله اگزوز را ازخروجی سرسیلندر تا جایی که کاتالیزره به یک اندازه کنیم و دست به این قطعه گرانبها هم نزنیم که از دویست متری عمق زمین به دست میاد… خاصیت این قطعه اینه که با هوای خروجی گرم میشه وگازهای حاصل انفجار را به خود جذب میکنه که وارد هوا که همگی تنفس میکنیم نشه. اگه توجه کنیم سنسوری که به اگزور نصب درست قبل از کاتالیزر میباشد تا اطلاعات انفجار انجام شده را به کامپیوتر برسونه با توجه به هوای کشورما مگر اینکه بابرداشتن این قطه اتفاقی بین سنسور وکامپیوتر بیفته که این هم خیلی ممکن نیست یکی ازخواص این قطعه اینکه اگه در دمای یک درجه گرما قرارش بدیم چند برابر بیشتر گرم میشه تا گازهای خروجی را جذب کنه برداشتن کاتالیزور در وسیله ای مدل پایین که بالای پنجاه هزارکیلومتر کارکردند در شتاب شاید کارایی داشته باشد ولی در وسیله ای کم کار کرده امکانش خیلی کم میباشد.

 

منابع:

edi-kawasaki

tasnimnews

بیوگرافی نویسنده

مشاهده تمامی 120 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.


برچسب ها