سایت تفریحی خبری و مد لباس روز دنیا

در مذاکرات برجام هیچ ضرب العجلی را قبول نمی کنیم

در مذاکرات برجام هیچ ضرب العجلی را قبول نمی کنیم ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

با روی کار آمدن دولت رئیسی مذاکرات برجام با چهارچوب جدیدی از سر گرفته شده است. اما سیاست دولت رئیسی برای مذاکرات برجام چیست؟ در ادامه با سوری فان همراه باشید.

ابوالفضل عموئی عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره مذاکرات برجامی و تعیین ضرب‌الاجل از سوی غربی‌ها، گفت: طرف‌های غربی باید این نکته را در نظر داشته باشند که آنها بودند به قراردادی که زیر آن را امضا کرده بودند پایبند نبودند.

وی با بیان اینکه ملت ایران در سه سال گذشته که غربی‌ها به تعهدات خود عمل نکردند هیچ ضرب‌الاجلی را برای غربی‌ها تعیین نکردند، افزود: اینکه غربی‌ها برای رسیدن به توافق ضرب الاجل چند هفته‌ای تعیین می‌کنند مربوط به خودشان است، ایران چنین ضرب الاجلی ندارد.

نماینده تهران در مجلس با تاکید براینکه اگر غربی‌ها به دنبال توافق خوب و جدی هستند باید پیشنهادهای ایران برای برداشتن تحریم‌ها را بپذیریند، عنوان کرد: غربی‌ها باید به منافع ملت ایران در برجام توجه کنند و به تعهداتی که داده‌اند عمل کنند.

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه زمان همواره به نفع غربی‌ها پیش نخواهد رفت، افزود: طرف‌های غربی به ویژه‌ اروپایی‌ها در دور گذشته مذاکرات نقش سازنده‌ای نداشته‌اند که این موضوع هم به دلیل تحت تاثیر قرار گرفتن برخی کشورها از لابی‌‌های صهیونیستی است که باید در مذاکرات پیش‌رو رویکردهای خود را تغییر دهند.

عموئی با تاکید بر اینکه تغییر رویکردها از سوی اروپایی‌ها باعث تند‌تر شدن روند مذاکرات خواهد شد، اظهار کرد: غربی‌ها به جای اینکه به دنبال تعیین ضرب الاجل و تحت فشار گذاشتن ایران برای رسیدن به توافق باشند به دنبال راهی باشند تا تحریم‌های که علیه ملت ایران وضع کرده‌اند را لغو کنند.

مذاکرات برجام چیست؟

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافقی بین المللی بر سر برنامه هسته ای ایران است که در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) در شهر وین صورت گرفت.

مذاکرات طولانی مدت میان ایران و ۶ قدرت جهانی برای دستیابی طرفین به “برجام”، همزمان با “توافق موقت ژنو” در نوامبر ۲۰۱۳ آغاز شد.

پس از توافق ژنو، دو طرف مذاکرات را به مدت ۲۰ ماه ادامه دادند تا سرانجام در آوریل ۲۰۱۵ به “تفاهم لوزان” به عنوان چارچوبی برای توافق وین دست یافتند.

بر اساس متن توافق برجام، ایران ذخایر غنی سازی متوسط خود را پاکسازی، ذخیره سازی اورانیوم با غنای کم را تا ۹۸ درصد قطع و همچنین تعداد سانتریفیوژهای خود را تا حدود دو سوم به مدت حداقل ۱۵ سال کاهش خواهد داد.

همچنین بر اساس برجام، ایران غنی سازی بیش از ۳,۶۷ درصد را متوقف کرده و هیچ تاسیسات غنی سازی جدید و یا رآکتور آب سنگین نخواهد ساخت.

علاوه بر محدودیت هایی در بخش های فنی و هسته ای تاسیسات هسته ای کشورمان، به منظور بررسی، نظارت و تایید اعمال این محدودیت ها از سوی ایران، آژانس بین المللی انرژی اتمی به تمامی تاسیسات هسته ای کشورمان دسترسی منظم خواهد داشت.

بر اساس برجام و در ازای اجرای تمامی این تعهدات، ایران از ذیل تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا خارج خواهد شد.

متن برجام یا همان توافق وین، توسط فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با حضور رسانه ها به زبان های انگلیسی و فارسی قرائیت شده و اعلام شد که طرفین به توافق جامع دست یافته اند.

پس از دستیابی طرفین به برجام، شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه مشهور ۲۲۳۱، رسما از این توافق حمایت کرده و با گنجاندن آن در حقوق بین الملل، عمل به برجام را به صورت قانونی الزام آور کرد.

منابع:

tasnimnews

mizan.news

بیوگرافی نویسنده

مشاهده تمامی 120 پست

مطالب مشابه

ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.


برچسب ها